Τουρκία: Τρεις κρατούμενοι πέθαναν από κορονοϊό

Τουρκία: Τρεις κρατούμενοι πέθαναν από κορονοϊό

Τρεις άνθρωποι, οι οποίοι εξέτιαν ποινές φυλάκισης στην Τουρκία, πέθαναν αφού προσβλήθηκαν από Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, τη στιγμή που το κοινοβούλιο εξετάζει τη χορήγηση αμνηστίας σε ένα μέρος των φυλακισμένων.

“Δεκαεπτά κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ.

Οι λεγόμενες “ανοικτές” φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας. Οι φυλακισμένοι μετάγονται εν γένει εκεί όταν πρόκειται να αποφυλακισθούν προσεχώς επειδή η ποινή τους πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου.

Ο Γκιούλ δήλωσε πως 14 άλλοι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και πως ένας απ’ αυτούς, ο οποίος πάσχει και από χρόνια νόσο, βρίσκεται “στη μονάδα εντατικής”.

“Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στις κλειστές φυλακές”, πρόσθεσε.

Το τουρκικό κοινοβούλιο άρχισε την περασμένη εβδομάδα να συζητεί ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να βγουν από τις φυλακές περίπου 90.000 κρατούμενοι –να αποφυλακισθούν πρόωρα ή να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον– για να μειωθεί ο συνωστισμός στις φυλακές.

Όμως οι καταδικασμένοι για “τρομοκρατία”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολυάριθμοι δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί, θα αποκλεισθούν απ’ αυτό το μέτρο, προς μεγάλη απογοήτευση των οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter