Τουρκία: Χάος στα Στενά του Βοσπόρου εξαιτίας φορτηγού πλοίου

Τουρκία: Χάος στα Στενά του Βοσπόρου εξαιτίας φορτηγού πλοίου

Φορτηγό πλοίο που μετέφερε 3.000 τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία στο πλαίσιο της εξαγωγικής συμφωνίας με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, προσάραξε στα Στενά του Βοσπόρου της Τουρκίας την Πέμπτη, διακόπτοντας έτσι την κυκλοφορία των πλοίων μέσω της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης αλλά και πληροφορίες που επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης είπε ότι το μήκους 173 μέτρων «Lady Zehma» προσάραξε μετά από βλάβη στο πηδάλιο γύρω στις 18:00 GMT. Κανείς δεν τραυματίστηκε και το Λιμενικό έσπευσε αμέσως στο σημείο.

Επίσης, όπως αναφέρει το Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Κοινό Κέντρο Συντονισμού – που διευθύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Τουρκία μετά την επίτευξη συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών – δήλωσε ότι το Lady Zehma αφέθηκε να αναχωρήσει από το λιμάνι Chornomorsk της Ουκρανίας για τη Ραβέννα της Ιταλίας, με 3.000 τόνους καλαμποκιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Αυγούστου, από την Ουκρανία είχαν εξαχθεί μέσω της Μαύρης Θάλασσας περισσότεροι από μισό εκατομμύριο τόνοι σιτηρά.

Ο ΟΗΕ διευκρίνισε ότι μετά την επίτευξη της συμφωνίας στα τέλη του περασμένου μήνα για επανέναρξη των εξαγωγών, έχουν εγκριθεί 36 διελεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι 21 πλοία αναχώρησαν από ουκρανικά λιμάνια προς την κατεύθυνση του Βοσπόρου και 15 πέρασαν το στενό με κατεύθυνση προς τη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter