Τουρκία: Υπό κράτηση δεκάδες άτομα για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιιουλέν

Τουρκία: Υπό κράτηση δεκάδες άτομα για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιιουλέν

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση 63 πρόσωπα ως ύποπτα για σχέσεις με το δίκτυο που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και αναζητούν σήμερα 40 άλλα, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν πως μερικοί από τους υπόπτους δρούσαν ως προξενητές –έβρισκαν συζύγους για οπαδούς του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με το Ανατολή.

Άλλοι από τους συλληφθέντες εμφανίζονταν στους καταλόγους των πιθανών συντρόφων που είχαν συντάξει οι προξενητές, πρόσθεσε το Ανατολή.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες 35 περιοχές σ’ όλη την Τουρκία, μετέδωσε το Ανατολή, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης καταστολής που έχει καταδικασθεί από τον ΟΗΕ και δυτικές δυναμεις.

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων λειτουργών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter