Τουρκία: Υπό κράτηση Γερμανίδα δημοσιογράφος

Τουρκία: Υπό κράτηση Γερμανίδα δημοσιογράφος

Μια γερμανίδα δημοσιογράφος, η Μεσάλε Τόλου, έχει φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία και οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν μαζί της, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν είχαμε καμία πληροφορία από τις τουρκικές αρχές για τη σύλληψη και στη συνέχεια την προφυλάκισή της. Είναι θλιβερό» , δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει καμία «προσωπική επαφή» με τη δημοσιογράφο.

«Αυτή η περίπτωση μας ανησυχεί», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η κράτηση ενός γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, του Ντενίζ Γιουτζέλ που κατηγορείται για κατασκοπία, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μμε, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν για ένα μικρό πρακτορείο ειδήσεων της αριστεράς, το Etkin Haber Ajansi (ETHA), ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να πει αν ήταν δημοσιογράφος ή μεταφράστρια.

Γεννημένη στη Γερμανία, τουρκικής καταγωγής, η Τόλου έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα το 2007, σύμφωνα με τα γερμανικά μμε.

Ήταν μέλος μιας ομάδας 16 ανθρώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον ακτιβιστών της αριστεράς, προφανώς σε σχέση με τις διαδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συνελήφθη στις 30 Απριλίου και προφυλακίστηκε στις 6 Μαΐου και πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί από τους τούρκους ομολόγους τους.

Συνολικά, έξι Γερμανοί που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές δεν έχουν πρόσβαση σε διπλωματική βοήθεια αυτή την ώρα, υπογράμμισε ακόμη ο εκπρόσωπος.

Η περίπτωση της νεαρής γυναίκας, καθώς και των άλλων Γερμανών που κρατούνται στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο περιθώριο μιας διάσκεψης χθες στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter