Τουρκία: Ξεχειλίζει η οργή ενώ η λίρα κατακρημνίζεται- Διαδηλώσεις, συλλήψεις και καταστολή (Video)

Τουρκία: Ξεχειλίζει η οργή ενώ η λίρα κατακρημνίζεται- Διαδηλώσεις, συλλήψεις και καταστολή (Video)

Η οργή από τις πολιτικές του Ταγίπ Ερντογάν που οδηγούν την Τουρκία ολοταχώς στην χρεοκοπία έχουν εξοργίσει το τουρκικό λαό με πλήθος πολιτών να βγαίνει στους δρόμους για και πάλι την Τετάρτη το βράδυ διαδηλώνοντας κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Με την λίρα να κατρακυλά έχοντας χάσει περίπου το 43% της αξίας της από την αρχή του χρόνου και τη χώρα να βιώνει πρωτόγνωρες εικόνες ελλείψεων σε βασικά αγαθά και φάρμακα, ο θυμός ξεχειλίζει από πολίτες που βλέπουν μέρα με τη μέρα την κατάσταση να χειροτερεύει και την πείνα να μεγαλώνει. Οι  δεκάδες διαδηλωτές που βγήκαν την στους δρόμους ζητούσαν ακόμη και παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος AKP και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Από τις διαδηλώσεις δεν έλλειψαν και τα επεισόδια με την αστυνομία να παρεμβαίνει σε πολλές συνοικίες με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν επεισόδια. Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δεν άργησε να επέμβει η αστυνομία. Πολλοί διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν ή συνελήφθησαν. Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ επίσης εμποδίστηκαν επίσης από άνδρες της αστυνομίας. Στο Σισλί επίσης, συνελήφθησαν διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Ένταση προκλήθηκα και στην περιοχή Μακαμ Μουτλού στην Άγκυρα με διαδηλωτές να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα για την φτώχεια και την οικονομική κρίση και τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύουν τη συγκέντρωση και να προχωρούν σε συλλήψεις. Κινητοποιήσεις υπήρξαν και από σπουδαστές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής στην τουρκική πρωτεύουσα, με το σύνθημα: «Κυβέρνηση παραιτήσου» να κυριαρχεί.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις Μερσίνα και Σαμψούντα, όπου επικράτησαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

 

 

Την ίδια ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται έξω από τα βενζινάδικα, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Ο Τούρκος πρόεδρος που βλέπει ένα πρωτοφανές κύμα οργής να έχει ξεσπάσει προς το πρόσωπό του έπειτα από 17 χρόνια διακυβέρνησης, βρίσκεται στρυμωγμένος βλέποντας την οργή του τουρκικού λαού να ξεχειλίζει με τον ίδιο να προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter