Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος – Τι λέει η Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι συνελήφθη Έλληνας κατάσκοπος – Τι λέει η Αθήνα
ÅÂÑÏÓ-ÃÅÖÕÑÁ ÊÇÐÙÍ ÅËËÇÍÏÔÏÕÑÊÉÊÁ ÓÕÍÏÑÁ / ÖÕËÁÊÉÏ ÅËËÇÍÉÊÇ ÐËÅÕÑÁ (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης –επικαλούμενα πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, ΜΙΤ– αναφέρουν συνελήφθη ο Έλληνας πολίτης Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Αθήνας και της ελληνικής ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Σύμφωνα με την Καθημερινή η οποία επικαλείται αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα δεν έχει σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ύστερα από έρευνες της ΜΙΤ, αποκαλύφθηκε, όπως υποστηρίζουν, ότι ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συμπεριφερόταν σαν επιχειρηματίας στα ταξίδια του στην Τουρκία, διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ισχυρίζονται επίσης ότι ακολουθώντας τις εντολές της ΕΥΠ, συγκέντρωνε πληροφορίες για τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και τις μεταβίβαζε στις ελληνικές υπηρεσίες, ενώ ερευνούσε Σύρους στην Τουρκία, καθώς και επιχειρηματίες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνουν επίσης ότι κατασκόπευε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για επιχειρηματίες στην Τουρκία που στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

(UPD): Διπλωματικές πηγές της Αθήνας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν:

Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter