Τουρκική «παρενόχληση» στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης προσφύγων στη Χάλκη

Τουρκική «παρενόχληση» στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης προσφύγων στη Χάλκη

Και νέα απόπειρα αμφισβήτησης των δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία.

Εχθές, ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης άνω των 90 προσφύγων και μεταναστών δυτικά της Χάλκης, τουρκικές δυνάμεις παρενόχλησαν τα ελληνικά επιχειρησιακά μέσα, σε μια απόπειρα να αμφισβητήσουν το δικαίωμα της Ελλάδας στη διάσωση εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση, τουρκική ακταιωρός με προβολείς, ακτίνες λέιζερ και δημιουργώντας θόρυβο επιχείρησε να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού που μετείχε στην επιχείρηση.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, που  ενημερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, κινήθηκε άμεσα στην περιοχή. 

Προς εντοπισμό των μεταναστών έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ επίσης απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και σήμερα στις 12.30 στο υπουργείο Ναυτιλίας θα γίνει παρουσίαση της ευρείας επιχείρησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter