Τουρκική πυραυλάκατος προσέγγισε τα Ίμια- Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος A/ΓΕΕΘΑ (photos)

Τουρκική πυραυλάκατος προσέγγισε τα Ίμια- Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος A/ΓΕΕΘΑ (photos)

Με μια ανάρτηση, που φανερώνει την πολιτική της προκλητικότητας που έχει επιλέξει για το Αιγαίο η Τουρκία- και συνοδεύεται από 20 φωτογραφίες- στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας “ενημερώνει” πως ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων μετέβησαν στα Ίμια.

Η ανακοίνωσή όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αναφέρει: «Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ. Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο.  Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

Η Τουρκική πυραβλάκατος πάντως που προσπάθησε να προσεγγίσει τα Ίμια εμποδίστηκε από ελληνικό σκάφος και επέστρεψε στην Αλικαρνασσό.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter