Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αν Ελλάδα και Κύπρος δεν αλλάξουν την μαξιμαλιστικές και εχθρικές τους πολιτικές δεν θα βρεθεί λύση

Στην απόρριψη της τριμερούς και των αποτελεσμάτων της προχώρησε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ, μία ημέρα μετά τη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου στη Λευκωσία για την ανατολική Μεσόγειο. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις που έγιναν περιέχουν αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των τριών χωρών. Μάλιστα αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι εκείνες που δημιουργούν προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αν δεν αλλάξουν την «εχθρική» τους πολιτική δεν θα βρεθεί λύση.

«Απορρίπτουμε εντελώς τη δήλωση, η οποία δημοσιεύθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής Αίγυπτου-Ελλάδας-Νότιας Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πλέον συνηθισμένο από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών των τριών. «Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, σταθερότητα και προώθηση της συνεργασίας» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε από την τριμερή, αλλά κάθε φορά στόχος είναι η Τουρκία και αυτό αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών».

Επίσης, το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει Τουρκοκύπριους και όλες τις παράκτιες χώρες.

«Οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν μπορούν να είναι η λύση στα προβλήματα, εκτός εάν αλλάξουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.