Τουρκικό ΥΠΕΞ για δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ για δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, μετά τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος μίλησε για συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία για έναρξη τεχνικών συζητήσεων για την Ανατολική Μεσόγειο. Δηλώσεις που διαψεύδουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέλαβε πρωτοβουλία για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποτροπή ατυχημάτων μεταξύ ναυτικών και αεροπορικών μονάδων», σημειώνεται σε δηλώσεις πηγών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το CNN Turk.

«Η Τουρκία υποστηρίζει την πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ. Αναμένουμε από την Ελλάδα να κάνει το ίδιο», σημειώνεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. 

«Οι εν λόγω συνομιλίες στοχεύουν στην εκτόνωση και δεν σχετίζονται με την επίλυση των διμερών θεμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά με τις διευθετήσεις που τέθηκαν σε διμερές επίπεδο από τις στρατιωτικές αρχές των δύο χωρών», με το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας να καταλήγει ως εξής:

«Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά το ότι είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε διάλογο άνευ προϋποθέσεων, ώστε να βρεθούν δίκαιες και μόνιμες λύσεις για τα προβλήματα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter