Τουρκικό ΥΠΕΞ για Σύνοδο Κορυφής: Ορισμένες αποφάσεις είναι εκτός πραγματικότητας

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Σύνοδο Κορυφής: Ορισμένες αποφάσεις είναι εκτός πραγματικότητας

Με θετικά στοιχεία αλλά μακριά από τη πραγματικότητα χαρακτήρισε τις αποφάσεις της συνόδου της ΕΕ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή ανακοίνωσή του. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «αν και υπάρχουν θετικά στοιχεία στα συμπεράσματα ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που απέχουν από την αλήθεια». Επίσης απορρίπτει και τις όποιες απειλές για κυρώσεις. 

«Εάν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις, αυτό δεν θα μας αποτρέψει. Αντίθετα αυτό θα αυξήσει την αποφασιστικότητά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση “έγιναν όμηρος” της Ελλάδας και της Κύπρου. Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν», σημειώνεται.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Τουρκία θα ήταν ακόμη πιο αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει τελικά να της επιβάλει κυρώσεις. Ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε – υπό τον όρο της ανωνυμίας – ότι οι κυρώσεις δεν θα εμποδίσουν την Τουρκία και ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τον προγραμματισμένο διάλογο μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter