Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος στην ελληνική επικράτεια και με το κράτος να πρέπει να του χορηγεί προστασία ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας ζητώντας άσυλο, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξαπολύει νέα πυρά κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει πως η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγει αναφέροντας ότι αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Επιμένει ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα, επανειλημμένα αρνήθηκε την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν την δημοκρατία.

Και καταλήγει αναφέροντας ότι η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter