Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Συνηθισμένη δραστηριότητα» η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Τουρκικό ΥΠΕΞ:  «Συνηθισμένη δραστηριότητα» η παρενόχληση στο ελικόπτερο του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ως μια πτήση ρουτίνας χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την παρενόχληση του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Έλληνα υπουργού από τουρκικά αεροσκάφη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, ισχυρίζεται ότι «δεν υπήρξε παρενόχληση» και ότι τα μαχητικά αεροσκάφη «πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή». 

Αναλυτικά η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Τα μαχητικά μας αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωριστική αποστολή στο πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητάς τους στο Αιγαίο και δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που να δημιουργεί ένταση δεν ωφελεί την Ελλάδα. Αντ’ αυτού, τα ζητήματα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο της διαδικασίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των δύο χωρών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter