Τούρκος πρώην κομάντο: «Αυτά που κάνει τώρα ο ISIS τα κάναμε από τη δεκαετία του ’90» (Video)

Τούρκος πρώην κομάντο: «Αυτά που κάνει τώρα ο ISIS τα κάναμε από τη δεκαετία του ’90» (Video)

Σοκάρει η μαρτυρία Τούρκου πρώην στρατιωτικού που αποκαλύπτει κάποια από τα εγκλήματα κατά των Κούρδων.

«Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα κάναμε από την δεκαετία του ’90», λέει μιλώντας στην κάμερα του Alpha. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι το PKK αλλά να εξαλείψει τους Τούρκους.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος πρώην κομάντο,Ιμπραήμ Γιαλιλαλί: «Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK», αποκαλύπτει ο πρώην στρατιωτικός που περιγράφει με απόλυτη λεπτομέρεια τις θηριωδίες απέναντι στους Κούρδους αντάρτες αλλά και άμαχους. 

Ο Γιαλιλαλί σήμερα στην Ελλάδα καθώς έχει πάρει πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, ως Τούρκος στρατιώτης έχει πάρει μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων έως τη στιγμή που πιάστηκε αιχμάλωτος από τους αντάρτες.

«Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς στην δεκαετία του 90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες την δεκαετία του 90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις», τονίζει στην κάμερα του Alpha.

Πέταξαν τραυματία αντάρτη από ελικόπτερο

«Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι», προσθέτει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter