Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ ξεκινά νέες γεωτρήσεις

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ ξεκινά νέες γεωτρήσεις

Σε νέα αποστολή θα βρεθεί σε λίγες ημέρες το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει για το πού ακριβώς. 

Αυτήν τη στιγμή το «Γιαβούζ» προετοιμάζεται στη Μερσίνα για την επόμενη αποστολή του ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για τον «Πορθητή» δήλωσε ότι «συνεχίζει την αποστολή του στη θέση που ονομάζουμε Μόρφου (Güzelyurt) στα δυτικά του νησιού».

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τις φήμες για αποχώρηση των τουρκικών γεωτρύπανων από την Ανατολική Μεσόγειο λόγω έλλειψης υλικών και εξοπλισμού, ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι μελετώνται τα χιλιάδες στοιχεία που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι έρευνες, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες τοποθεσίες των γεωτρήσεων, καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό, όπως υπογράμμισε.

Ο Φατίχ Ντονμέζ επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής των υδρογονανθράκων στο νησί, ενώ προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι -αν χρειαστεί- μπορεί να κάνει χρήση ξανά του δικαιώματος των εγγυήσεων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter