Τους -11 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος στο Σουφλί

Τους -11 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος στο Σουφλί

Κλειστά είναι σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου, καθώς ο υδράργυρος παραμένει σε θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους -10 βαθμούς.

«Λόγω υπερβολικού παγετού, με θερμοκρασίες το πρωί στους -10 και -11 βαθμούς, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα παιδιά με ασφάλεια. Από τα ξημερώματα ελέγχω τους δρόμους και ο πάγος είναι υπερβολικός. Ο δήμος Σουφλίου είναι ένας από τους οκτώ μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο, με ανηφόρες και κατηφόρες στους οικισμούς του και αυτό δυσχεραίνει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων από τον πάγο», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός.

Ο κ. Πουλιλιός εξηγεί πως μεγάλος αριθμός των μαθητών μετακινείται από τους οικισμούς του δήμου στις σχολικές μονάδες του Σουφλίου με λεωφορεία, τα οποία όμως λόγω της υφισταμένης κατάστασης δεν πραγματοποιούν δρομολόγια σε πολλές περιοχές.

«Ο δήμος έχει φροντίσει για τον καθαρισμό των σχολείων, για την επάρκεια πετρελαίου, κυρίως όμως φροντίζει για την ασφαλή προσέλευση των παιδιών στα σχολεία. Δυστυχώς, έχουμε έλλειμμα σε εξοπλισμό, αλλά και σε προσωπικό, για τον χειρισμό των δύο μηχανημάτων που διαθέτουμε και έτσι χρησιμοποιούμε ιδιώτες για τον καθαρισμό των δρόμων. Ακόμη και τα μηχανήματα όμως δεν μπορούν με αυτές τις συνθήκες να βγουν στις ανηφόρες για να ρίξουν αλάτι, λόγω του πάγου. Από τις 11 το πρωί έως και τις τρεις το μεσημέρι που ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε αλάτι εκεί που μπορούμε και στα πιο επικίνδυνα σημεία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter