Τους έφταιγε ο Πολάκης και τώρα τα λούζονται – Έξαλλος ο Μαυρίδης με τον Κυρανάκη

Τους έφταιγε ο Πολάκης και τώρα τα λούζονται – Έξαλλος ο Μαυρίδης με τον Κυρανάκη

Κατακεραυνώνει ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος μέσω της ιστοσελίδας liberal.gr, Θανάσης Μαυρίδης τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τη συμπεριφορά του κατά του Παύλου Πολάκη για τον οποίο αναφέρει ότι ήταν κύριος στο χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή.

Μύδρους κατά του Κωνσταντίνου Κυρανάκη εξαπολύει από το liberal.gr ο εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Θανάσης Μαυρίδης.

Αφορμή η απαράδεκτη (επιεικέστατα) στάση και οι ύβρεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη χθες στη βουλή κατά του Παύλου Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε ΕΔΩ).

Η αλήθεια είναι πως η στάση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη που πρωτοεμφανίστηκε «επίσημα» στον πολιτικό στίβο επί Σαμαρά και φέρεται να διεκδικεί πολιτικό ρόλο στην ιδεολογική «παρέα» του πρώην πρωθυπουργού δεν εξηγείται παρά μόνον για προσωπική προβολή και εκλογικά οφέλη.

Μόνον που χθες ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης που «ταπεινώθηκε» στο παρελθόν από την Ντόρα Μπακογιάννη και που πλέον όπου βρεθεί και όπου σταθεί εκθέτει έμμεσα ή και άμεσα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την αδελφή του αλλά και το κόμμα στο σύνολό του, έβαλε ένα γερό αυτογκόλ στη γαλάζια πολυκατοικία.

Ενοχλούσε ο Πολάκης που μέσα από τον αυθορμητισμό του και συχνά τον ασυγκράτητο χαρακτήρα του ξεπερνούσε για ορισμένους τα όρια.

Μόνον που ο αυθορμητισμός είναι συχνά θετικός στην πολιτική, η απρέπεια, η αμετροέπεια και η χυδαιότητα, όχι!

Έτσι ο Θανάσης Μαυρίδης με άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη» δίνει τα εύσημα στον Πολάκη και τραβάει το χαλί κάτω από τον Κυρανάκη.

Αν το άρθρο κρύβει μια απάντηση από πιο ψηλά, θα φανεί άμεσα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Φτάνει πια κύριε Κυρανάκη!

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο αστικός χώρος από τα άκρα είναι η πολιτική ευπρέπεια. Η υπεράσπιση και η αποδοχή της άλλης άποψης, η πολιτισμένη αντιπαράθεση με επιχειρήματα, η πολυφωνία. Ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές πεζοδρομίου δεν έχουν σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό που θέλουμε να εκπροσωπούμε. Οι Κυρανάκηδες είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι σήμερα για να αποδείξουν ότι τους έχουμε «παρεξηγήσει». Αυτοί έχουν μάλλον παρεξηγήσει τις δικές μας ανοχές.

Μοιάζει απίστευτο! Στην χτεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο κ. Παύλος Πολάκης ήταν κύριος! Ναι, ο συνήθης ύποπτος, ο γνωστός για τις αήθεις επιθέσεις του εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, χτες ήταν ένας «άλλος» Πολάκης. Κι ήρθε ο «πολύς» Κωνσταντίνος Κυρανάκης για να κάνει την συνεδρίαση αρένα, εκτοξεύοντας ύβρεις. «Είσαι κότα λειράτη» είπε ο κ. Κυρανάκης απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη. Μέσα στην Βουλή. Δεν του έδωσε δικαίωμα ο κ. Πολάκης. Τουλάχιστον όχι χτες. Δεν είναι το ίδιο με την σχετική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ούτε και το ύφος, φυσικά, είναι το ίδιο. Τι ακριβώς εξυπηρέτησε ο κ. Κυρανάκης με αυτή του την στάση; Το έργο της Επιτροπής; Σίγουρα όχι. Τον αστικό χώρο; Ούτε για αστείο. Ενδεχομένως βρήκε έναν τρόπο για να θυμίσει στο «κοινό» του την ύπαρξή του. Να μας συγχωρεί, αλλά ο μεσαίος χώρος δεν χρειάζεται ακραίες φωνές. Μας φτάνει το νέο κόμμα που φτιάχνει ο κ. Κασιδιάρης. Δεν χρειαζόμαστε άλλες τέτοιες πολιτικές φωνές.

Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε συμπεριφορές τύπου Πολάκη και να αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες συμπεριφορές τύπου Κυρανάκη. Ναι, ο κ. Πολάκης κέρδισε έτσι την πρωτιά στον νομό Χανίων. Αυτό είναι άραγε το ζητούμενο; Η πρωτιά του κ. Κυρανάκη στον Νότιο τομέα της άλλοτε Β’ Αθηνών;

Ο κ. Κυρανάκης έχει ευνοηθεί όσο κανένας άλλος νέος πολιτευτής. Αλίμονο όμως αν αυτό έχει να προσφέρει στα κοινά ένας άνθρωπος που περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Κοινοβουλίου. Δεν είναι αυτή η Δημοκρατία που υπερασπιστήκαμε απέναντι στην λαίλαπα των νεοσταλινικών και των ακροδεξιών συνεταίρων τους. Δεν είναι αυτός ο νέος κόσμος που θέλουμε να οικοδομήσουμε.

Διαβάστε επίσης: Ο Πολάκης αποκαλύπτει την εμμονή του Κυρανάκη με την Ντόρα Μπακογιάννη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter