Τους μάθατε ή όχι ακόμα;

Τους μάθατε ή όχι ακόμα;

Ποτέ ξανά καμία κυβέρνηση, πλην της δικτατορικής των Συνταγματαρχών, δεν ξεφτίλισε τόσο ξεδιάντροπα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, τη Βουλή και την ίδια τη Δημοκρατία. Οι «Άριστοι» έδειξαν από πολύ νωρίς τις προθέσεις τους σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, απλά χθες επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι το μόνο τους μέλημα είναι να το θάψουν όπως όπως. Αφού αρνήθηκαν τη δημοσιότητα της συνεδρίασης, αρνήθηκαν και τη βίαιη προσαγωγή των Μπίτζιου, Λαβράνου, Ταλ Ντίλιαν που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Έτσι, ο ανιψιός ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

*** Ο Γρηγόρης Δημητριάδης «έδωσε» τον Παναγιώτη Κοντολέοντα ως τον απόλυτα υπεύθυνο για τις «νόμιμες επισυνδέσεις» της ΕΥΠ. Ο ίδιος είπε ότι δεν ήξερε τίποτα, όπως φυσικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός ο Μητσοτάκης που πήρε υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ μερικές μόλις ώρες μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019 ήταν άλλος. Ένας από το χωριό, δεν τον ξέρετε.

*** Ο ανιψιός δήλωσε άγνοια για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ όποτε έβρισκε τα «σκούρα» επιστράτευε το «απόρρητο». Ακόμα και έτσι, όμως, υπέπεσε σε αντιφάσεις που προκαλούν γέλια. Είπε, για παράδειγμα ότι δεν γνώριζε κανέναν που να εργαζόταν στο ΚΕΤΥΑΚ, όμως όταν επισημάνθηκε ότι με βάση ΦΕΚ του 2021 ο ίδιος είχε την ευθύνη έγκρισης του κανονισμού λειτουργίας του συγκεκριμένου παράκεντρου της ΕΥΠ, κοιτούσε το ταβάνι, που λένε και στο χωριό μου.

*** Επίσης, ενώ δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε με τις επισυνδέσεις, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί το Predator, ούτε το λειτουργεί». Τι απάντησε όταν τον ρώτησαν πώς μπορεί να είναι τόσο σίγουρος, αφού δήλωσε ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε στην ΕΥΠ; Κάτι είπε, αλλά νόημα δεν βγήκε.

*** Αυτά εν ολίγοις και τα περί «πειστικών απαντήσεων» που έδωσαν ως διαρροή «μπλε και γαλάζιοι κύκλοι» είναι για να τα γράφουν τα Πετσωμένα ΜΜΕ, όπως και έκαναν φυσικά.

*** Η ξεφτίλα τους όμως δεν σταματά εδώ. Έβγαλαν από την Επιτροπή τον Κώστα Τζαβάρα για να μην τους χαλάσει το «έργο» κι άλλους δύο τους έστειλαν στο εξωτερικό. Ο βουλευτής Ηλείας, όμως, ήταν ο επικίνδυνος και έτσι τέθηκε στην άκρη. Αυτά που είπε, δε, μάλλον δεν τιμούν ούτε τη ΝΔ, ούτε τους ψηφοφόρους της.

*** Ο Κώστας Τζαβάρας ξεκαθάρισε πως δεν είναι άρρωστος, όπως διέρρευσε, αλλά επέλεξε να μη δώσει το «παρών», μία φορά, σε συνεννόηση με το κόμμα του, για να μην προκαλέσει πρόβλημα.  «Ούτε είμαι άρρωστος, ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελε να προκαλέσει ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία».

*** Αυτά τα είπε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας. Τα είπε και στην ΕΡΤ, στον αρμόδιο κοινοβουλευτικό συντάκτη, όπως είπε, αλλά τελικά η δημόσια τηλεόραση έπαιξε μόνο τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου. «Ο άνθρωπος τα σημείωσε και τα έστειλε με μέιλ στην Αγία Παρασκευή αλλά η Αγία Παρασκευή θεώρησε πολύ πιο δημοκρατικό να ενημερώσει τον κόσμο, όχι με το ρεπορτάζ, αλλά με διάφορες διαρροές τις οποίες τις αλίευσε – Κύριος είδε- από ποιες πηγές και οι οποίες έλεγαν ότι ο κύριος Τζαβάρας ζήτησε να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση λόγω ασθένειάς του».

*** Αυτά, λέτε, γίνονται και σε άλλες χώρες; Θα έβγαινε ένας βουλευτής κυβερνητικού κόμματος να καταγγείλει τέτοιες πρακτικές φίμωσης από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και δεν θα κουνιόταν φύλλο; Πού ζούμε ρε παιδιά, αλήθεια; Σε τι χώρα ζούμε;

https://twitter.com/N_Papadojannis/status/1597278577464344576

*** Πάντως να σας πω κάτι, αν ο πρωθυπουργός φοβάται βουλευτή του, τότε ήδη έχει αρχίσει να υφαίνει μαντίλι. Και να ξέρετε, αν ο Μητσοτάκης χάσει τις εκλογές, θα εξαφανιστεί από την εγχώρια πολιτική. Να είστε σίγουροι. Δεν θα τον αφήσουν ούτε να το σκεφτεί να παραμείνει πρόεδρος.

*** «Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετούνται. Η Νέα Δημοκρατία έχει εξορθολογήσει τα οικονομικά της» απάντησε ο Νίκος Ρωμανός όταν ρωτήθηκε για τα δάνεια της ΝΔ που συνεχώς αυξάνονται και έχουν διπλασιαστεί από το 2016, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Κυριάκο. Αν σε 6 χρόνια αυξήθηκαν τα δάνεια κατά 200 εκατ. ευρώ, στα 20 χρόνια πόσο; Έλα Νίκο, απλή μέθοδος των τριών είναι.

*** Αυτοί που ψήφισαν Μητσοτάκη λέτε να κρυώνουν μέσα στο σπίτι τους ή κρυώνουν μόνο οι υπόλοιποι; Ας τους ρωτήσει κάποιος παρακαλώ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter