Τουσκ: ΕΕ και Τουρκία κοιτούν τα πράγματα με πολύ διαφορετικό τρόπο

Τουσκ: ΕΕ και Τουρκία κοιτούν τα πράγματα με πολύ διαφορετικό τρόπο

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες, αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

H εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρεται στη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής και στην ισχυρή στήριξη που είχαν Ελλάδα και Κύπρος από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, με την οποία οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατηγορούν τη χώρα για “συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες” και εννοούν την τουρκική τακτική στη διαμάχη με την Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Φεβρουάριο πλοίο του τουρκικού ναυτικού εμβόλισε ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο», αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμα της.

Αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους ηγέτες σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, που έγινε στον απόηχο της τρομοκρατικής ενέργειας στη Γαλλία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και ο Πρόεδρος Γιούνκερ παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις των επίσημων συμπερασμάτων και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

«Οι παράνομες πράξεις της Τουρκίας σίγουρα θα συζητηθούν στη Βάρνα. Δεν θα είναι εύκολη συνάντηση. Η ΕΕ ανησυχεί και για άλλα περίπλοκα ζητήματα, όπως εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και τη Συρία», δήλωσε ο Πρόεδρος Τουσκ.

«Τα συναισθήματά μου για τη συνάντηση της Βάρνας είναι ανάμικτα γιατί οι διαφορές στον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα η ΕΕ και η Τουρκία είναι πολλές. Θα είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο διάλογο, δε θα κρύψουμε δηλαδή αυτές τις διαφορές, και θα προσπαθήσουμε για τη βελτίωση της συνεργασίας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter