Τουσκ: Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Τουσκ: Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ

Η μοναδική θετική λύση, μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο, είναι να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Συμπληρωματική δήλωση από τον εκπρόσωπό του. 

“Αν είναι αδύνατον να υπάρξει συμφωνία, και κανείς δεν θέλει να μην υπάρξει συμφωνία, τότε ποιος θα έχει τελικά το θάρρος να πει ποια είναι η μοναδική θετική λύση;” έγραψε ο Τουσκ στο Twitter, μετά την εκκωφαντική απόρριψη της πρότασης Μέι για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Εκπρόσωπος Τουσκ: Η συμφωνία αυτή είναι ο καλύτερος και μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου

Η ΕΕ εκφράζει τη «λύπη» της για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και καλεί τη βρετανική κυβέρνηση «να διευκρινίσει τις προθέσεις της όσον αφορά τα επόμενα βήματα, το συντομότερο δυνατόν». Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά από συνομιλίες με τις 27 πρωτεύουσες.

«Η ΕΕ των ’27’ θα παραμείνει ενωμένη και υπεύθυνη, όπως ήταν σε όλη τη διαδικασία και θα επιδιώξουμε να μειώσουμε τις ζημιές που προκαλεί το Brexit», συνεχίζει ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η ΕΕ θα συνεχίσει την προετοιμασία της για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της μη συμφωνίας.

«Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας της ΕΕ με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συμφωνία αυτή είναι και παραμένει ο καλύτερος και μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Ντ. Τουσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter