Τρ. Αλεξιάδης: Θα δώσει επιτέλους λύση το Υπουργείο Οικονομικών στα προβλήματα των υπηρεσιών του;

Τρ. Αλεξιάδης: Θα δώσει επιτέλους λύση το Υπουργείο Οικονομικών στα προβλήματα των υπηρεσιών του;

Με αναφορά του προς τoν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανακοίνωση  της Ομοσπονδίας Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) μέσω της οποίας αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις φορολογικές υπηρεσίες και προτείνονται τρόποι επίλυσής τους.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών εστιάζει στο σημαντικό πρόβλημα της συσσώρευσης δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων που παραγράφονται στο τέλος του έτους με κίνδυνο να χαθούν πολύτιμα έσοδα για το δημόσιο. Προτείνει η προτεραιοποίηση των υποθέσεων να γίνεται στην αρχή του έτους και όχι στα μέσα όπως έγινε και φέτος. Ένα άλλο σημαντικό αίτημα της Ομοσπονδίας για τις φορολογικές υπηρεσίες  είναι ο εκσυγχρονισμός των ψηφιακών μέσων όπως η επέκταση της ηλεκτρονικής εφαρμογής (e- ραντεβού) για τον προγραμματισμό επισκέψεων σε όλες τις υπηρεσίες, η  διαχείριση των αιτημάτων των φορολογουμένων μέσω e-mail να γίνεται κεντρικά και όχι από τις διάφορες Δ.Ο.Υ.,  η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων ώστε ο υπάλληλος να έχει πρόσβαση άμεσα και ψηφιακά σε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, κ.α.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στις προτάσεις  της Ομοσπονδίας Εφοριακών.

Η αναφορά του βουλευτή:

Η ανακοίνωση  της Ομοσπονδίας Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ):

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter