«Τράβα μαλλί! Ανεβαίνουμε!»

«Τράβα μαλλί! Ανεβαίνουμε!»

Ο Κυριάκος σεμνός οικογενειάρχης. Ο Κυριάκος γνήσιος πατριώτης. Ο Κυριάκος πιστός χριστιανός. Κυριάκος διώκτης της ανομίας. Ο Κυριάκος φίλος των πολλών στον πόλεμο εναντίον των λίγων που τολμούν να απεργούν. Ο Κυριάκος αεράτος συμπέθερος του Μακρόν, αυστηρός κουνιάδος του Ζάεφ, ταπεινός κουμπάρος του Τραμπ, αγαπημένο παιδί των αγορών, θυμίαμα των παπάδων. 

Εν γένει το τρίμηνο μετά τις εκλογές χορτάσαμε Κυριάκο σε φωτογραφίες, σε βίντεο, σε δηλώσεις, σε αναρτήσεις, σε πρωτοσέλιδα, σε μεγάλα παράθυρα και σε μικρές πόρτες. Δεν έχουμε πρωθυπουργό από τον Ιούλιο. Εχουμε έναν σχεδόν εξωγήινο, που μας τον χάρισε η Ιστορία, να τον βλέπουμε, να τον μυρίζουμε, να τον ψηλαφούμε, να τον καμαρώνουμε ως Ελληνες. Επιτέλους!

Ελλάς Ελλήνων χριστιανών ήταν το τρίπτυχο που συνοψίζει τη γνωστή τραγωδία του παρελθόντος; Κυριάκος Ελλην οικογενειάρχης χριστιανός είναι το τρίπτυχο που συνοψίζει την εν εξελίξει κωμωδία του παρόντος. Οσο χειρότερα πράγματα διαπράττει τόσο φωτεινότερες αγιογραφίες εισπράττει. Αλλά με την πολυσυζητημένη πτήση Νέα Υόρκη – Βοστώνη, μετά της Μαρέβας φυσικά, το τερμάτισε. Ή καλύτερα το απογείωσε. Πήρε το αεροπλάνο της γραμμής, βγήκε φωτογραφίες στην οικονομική θέση, έδωσε στη δημοσιότητα και φωτοτυπίες από τα εισιτήρια. Ενώ την ίδια στιγμή είχε δώσει εντολή να τρέχει από πίσω του το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, στο ίδιο ακριβώς δρομολόγιο, για να τον παραλάβει από τη Βοστώνη μετά τη συνάντηση με τον γιο του, που επίσης μας προσφέρθηκε σε φωτογραφίες.

Αν η επικοινωνία, ιδιαίτερα όταν γίνεται αγιογραφία, έχει ένα στοιχείο απάτης, αυτό με τον ιπτάμενο και τζέντλεμαν Κυριάκο είναι η επιτομή της απάτης. Σκέτης και σε βαθμό κακουργήματος. Που εκφράζει την πιο χυδαία υποτίμηση του λαού των νοικοκυραίων από τον άνθρωπο που την έχει δει εκφραστής και εκπρόσωπός τους. Είδες ο Κυριάκος; Οικονομική θέση ταξιδεύει με τη Μαρέβα του για να πάει να δει το παιδί του. Και να η συγκίνηση και το χειροκρότημα. Και να τα φιλικά σάιτ να θριαμβολογούν ότι ο Κυριάκος τάπωσε τα συριζοτρόλ που έλεγαν ότι κάνει κατάχρηση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους. Και να ο Πέτσας να του δίνει να καταλαβαίνει και τα φίλια ΜΜΕ να περνούν γενεές δεκατέσσερις τους συκοφάντες. Κοτζάμ πρωθυπουργικό αεροπλάνο κλήθηκε να πετάξει άδειο για να στηθεί η προπαγάνδα των απατεώνων. Κυριάκος ο ταπεινός!

Έχει κάποια πλάκα το αεροπορικό reality. Αλλά δεν είναι καθόλου της πλάκας να έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς κανέναν πολιτικό φραγμό, κανένα ηθικό δίλημμα, καμιά πολιτική ταλάντευση όταν πρόκειται να παίξει σε στημένα και να πρωταγωνιστήσει σε σαπουνόπερες. Προπαγάνδα αέρος αέρος για μια πολιτική αέρος εδάφους, θα πείτε. Ας έχουμε όμως κατά νου και τούτο: όταν ο καμαρότος των λίγων το παίζει πιλότος των πολλών δεν υπάρχει καλή πρόβλεψη για το αεροπλάνο στο οποίο όλοι επιβαίνουμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter