Τραγέλαφος η πρώτη απολογία Καραμανλή στη Βουλή: Διεκόπη η διαδικασία γιατί… έλειπε ο Σπίρτζης

Τραγέλαφος η πρώτη απολογία Καραμανλή στη Βουλή: Διεκόπη η διαδικασία γιατί… έλειπε ο Σπίρτζης

Σε φαρσοκωμωδία μετατρέπει η πλειοψηφία την πρώτη εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, να διακόπτει τη συνεδρίαση γιατί… απουσίαζε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης: Προσχηματική αυτοκριτική Καραμανλή στη Βουλή: «Φταίω κι εγώ» για τις διαχρονικές παθογένειες του Δημοσίου

Συμπληρώνοντας έξι ώρες συζήτησης αναφορικά με την περιβόητη σύμβαση 717 και όχι για τα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Σπίρτζης εξήλθε από την αίθουσα.

Τότε, ο κ. Μπούρας σχολίασε πως «περιφρονεί τη διαδικασία και τους βουλευτές της ΝΔ» και γι΄ αυτό διέκοψε τη συζήτηση. Ωστόσο, η διακοπή διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, αφού ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε αμέσως στην αίθουσα.

Τότε, η Όλγα Κεφαλογιάννη αποσαφήνισε τα κίνητρα της συμπολίτευσης, τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με την αναζήτηση της αλήθειας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, τόνισε πως οι βουλευτές της πλειοψηφίας θέλουν να απευθύνουν «κυρίως» ερωτήματα στον κ. Σπίρτζη, λες και ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ο Κ. Καραμανλής ήταν υπουργός Μεταφορών όταν έγινε η τραγωδία.

Μάλιστα, η κ. Κεφαλογιάννη έφτασε στο σημείο να επαινέσει τον κ. Καραμανλή, κρίνοντας ότι η παραίτηση του πρώην υπουργού αποτελεί «σπάνια πράξη πολιτικής γενναιότητας που τον τιμά».

Αν μη τι άλλο, η κατάσταση που διαμόρφωσε η ΝΔ στην Επιτροπή ρίχνει αλάτι στην πληγή των οικογενειών που έχασαν συγγενείς και φίλους στα Τέμπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter