Τραγικές εικόνες στο Θριάσιο: Τρεις ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Τραγικές εικόνες στο Θριάσιο: Τρεις ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας αποτυπώνεται σε όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Θριάσιου, Μανώλης Βαρδαβάκης.

Όπως φαίνεται οι εικόνες από την γειτονική Ρουμανία με ασθενείς να λαμβάνουν οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ νοσοκομείου λόγω έλλειψης κλινών δεν απέχει και πολύ από την εικόνα στο Θριάσιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Open, στην τελευταία εφημερία υπήρξαν τρεις ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε… κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους. «Ακριβώς την ίδια ημέρα πέρυσι στο Θριάσιο νοσοκομείο νοσηλεύαμε στο Θριάσιο 39 ασθενείς με Covid και σήμερα νοσηλεύουμε 55», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Υπογράμμισε επίσης ότι «εκτός του εμβολιασμού που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρούμε ότι δεν παίρνονται όλα τα υπόλοιπα εξίσου απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα σχολεία, ενώ δεν λαμβάνονται και τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων».

Διαψεύδει το Θριάσιο

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο διαψεύδει τα όσα είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων περί νοσηλείας ασθενών σε κοντέινερ αναφέροντας πως όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, ενώ  μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου ενώ όπως υπογραμμίζει ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνομένος εκτός ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το νοσοκομείο

Η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. 

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος  εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια. Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 
Αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter