Τραγική κατάληξη στο Φαλακρό Δράμας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Τραγική κατάληξη στο Φαλακρό Δράμας: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Φαλακρό όρος - Δράμα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο νυχτερινός αγώνας τρεξίματος «Six Peaks», όταν τα ξημερώματα κεραυνός χτύπησε μία ομάδα τριών αθλητών, οι οποίοι εκείνη την ώρα διέσχιζαν φαράγγι κοντά στο χωριό Πύργοι, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές έφτασαν στον τερματισμό την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, το περιστατικό «πρέπει να έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Εκείνη την ώρα επικρατούσαν στην περιοχή ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρή καταιγίδα. Κεραυνός πρέπει να έπληξε το γκρουπ τεσσάρων ατόμων, τριών αθλητών και μιας αθλήτριας. Ο ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, δεν έχει τις αισθήσεις του. Ο δεύτερος επίσης σοβαρά αλλά είχε επικοινωνία και ο τρίτος πιο ελαφρά και προσπαθούσε να βοηθήσει τους δύο τραυματίες».

https://www.youtube.com/watch?v=7O80Xh5zlwE

Ο τρίτος αθλητής κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές και το ελικόπτερο που συμμετείχε στη επιχείρηση διάσωσης κατάφερε νωρίς το πρωί της Κυριακής να προσεγγίσει το δύσβατο σημείο και μετά από δύσκολη επιχείρηση (επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες) τους εντόπισε και τους μετέφερε από το σημείο που βρίσκονταν.

Σχετικά με την περιοχή που έγινε το συμβάν, ο δήμαρχος Προσοτσάνης είπε: «Είναι ένα πολύ όμορφο αλλά δύσβατο μονοπάτι που πάει προς την κορυφή του Φαλακρού όρους. Ο κεραυνός τους χτύπησε ενώ οι αθλητές και η αθλήτρια κατέβαιναν, δηλαδή, επέστρεφαν στη διαδρομή για να τερματίσουν. Αν όλα είχαν πάει καλά γύρω στις 5 το πρωί θα τερμάτιζαν. Δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε και όλα ανατράπηκαν. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και στεναχωρημένοι».

Διαβάστε επίσης: Αγωνία στη Δράμα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης τριών αθλητών στο όρος Φαλακρό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter