Τραγικός απολογισμός: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα (Photos)

Τραγικός απολογισμός: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τον κυκλώνα Ίρμα στη Φλόριντα (Photos)

Σε τουλάχιστον 50 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίρμα στην πολιτεία της Φλόριντα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, βάσει στοιχείων που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές στη Φλόριντα 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία, αλλά ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει το αρχιπέλαγος των Κις, ούτε τον οίκο ευγηρίας κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ ηλικιωμένοι απεβίωσαν λόγω του ότι δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό. Η Κομητεία Μονρό, στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις, ανακοίνωσε πάντως την Τετάρτη ότι είχε καταμετρήσει ως εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

Η μεγάλη πλειονότητα των οικημάτων σε αυτή τη συστάδα νησιών καταστράφηκαν εν μέρει ή ολοσχερώς, σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (FEMA).

Περίπου 372.000 άνθρωποι παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση τη Δευτέρα στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά υπέστησαν διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της Ίρμας.

Ο κυκλώνας αυτός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στην Καραϊβική.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter