Tραγωδία: Άλλοι τέσσερις ομογενείς νεκροί από τους βομβαρδισμούς

Tραγωδία: Άλλοι τέσσερις ομογενείς νεκροί από τους βομβαρδισμούς

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, άλλοι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Ο τραγικός απολογισμός φτάνει τους έξι νεκρούς και τους έξι τραυματίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δύο ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».

Νωρίτερα την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε νωρίτερα ο βομβαρδισμός αμάχων και ο θάνατος δύο ομογενών στο χωριό Σαρτανά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter