Τραγωδία στα Σπάτα: Οι φίλοι του 21χρονου ανατρέπουν τα δεδομένα – Δεν στηρίζουν την εκτίμηση των Αρχών

Τραγωδία στα Σπάτα: Οι φίλοι του 21χρονου ανατρέπουν τα δεδομένα – Δεν στηρίζουν την εκτίμηση των Αρχών
Φωτογραφία: Facebook

Συγκλονίζει το δυστύχημα που σημειώθηκε σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όταν ο 21χρονος Τζακ Φέντον (Jack Fenton) χτυπήθηκε από τον έλικα ελικοπτέρου και διαμελίστηκε.  Την ίδια στιγμή περισσότερο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο επιχειρεί να ρίξει η βρετανική Daily Mail.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα, οι φίλοι του 21χρόνου που έκαναν μαζί διακοπές, δεν στηρίζουν την εκτίμηση των Αρχών πως το θύμα έτρεχε προς το μέρος του ελικοπτέρου, κρατώντας το κινητό του. Ειδικότερα, ο 20χρονος Τζακ Στάντον Γκλιβς, που επέβαινε στο ελικόπτερο με δύο ακόμη αγόρια, αρνείται την εκδοχή της αστυνομίας για το δυστύχημα: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες», αναφέρει στη Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Σπάτα: Μιλούσε στο τηλέφωνο ή προσπαθούσε να βγάλει selfie ο άτυχος νεαρός

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα. Άκουσα να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου» προσθέτει ο 20χρονος.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμα της η Daily Mail, υποστήριζε πως ο άτυχος νέος, όταν συνέβη το μοιραίο, είτε μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο είτε προσπαθούσε να βγάλει μία φωτογραφία selfie.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους κατέθεσαν σήμερα και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για αμέλεια ή ανθρωποκτονία από αμέλεια αν είπαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν ενώ δεν ήταν ασφαλές.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Σπατών.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Σπάτα: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το δυστύχημα – Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

«Του φώναζαν “σταμάτα”»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννης Κονδύλης, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ίδιο μέσο ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Υποστήριξε: «Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό».

«Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!”», ισχυρίζεται. «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό», προσθέτει.

Αναμένεται να ανακτήσουν το κινητό του θύματος

Ο κ. Κονδύλης είπε ότι ο πιλότος και τα δύο μέλη του πληρώματος εδάφους στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην Παιανία, βορειοανατολικά της Αθήνας, κατέθεσαν ενώπιον εισαγγελέα, παρέχοντας επίσης λεπτομερείς καταθέσεις στην επιτροπή που ερευνά τα αίτια του πρωτοφανούς ατυχήματος.

Δήλωσε, επίσης, ότι κατά την προσγείωση του ελικοπτέρου Bell και την αποβίβαση των τεσσάρων επιβατών του τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας: «Οι κανονισμοί της αεροπορίας απαιτούν η αποβίβαση να γίνεται είτε όταν οι ρότορες του ελικοπτέρου έχουν σταματήσει εντελώς, είτε όταν το εξειδικευμένο πλήρωμα συνοδεύει τους επιβάτες κατά την αποβίβαση».

«Στην περίπτωση αυτή, οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τόσο την αριστερή όσο και τη δεξιά πόρτα για να αποβιβαστούν. Συνοδεύτηκαν όλοι με ασφάλεια στο σαλόνι καθισμάτων», συμπλήρωσε, όπως γράφει πάντα η Daily Mail.

Ο κ. Κονδύλης είπε, στο τέλος, ότι αναμένεται να ανακτήσουν το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να εξετάσουν με ποιον επικοινωνούσε την ώρα του ατυχήματος και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στο ελικόπτερο

Το χρονικό

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν το πρώτο από τα δυο ελικόπτερα τύπου Bell 407 προσγειώθηκε στην Αθήνα και ο 21 ετών τουρίστας επέστρεφε με την παρέα του από τη Μύκονο.

Δείτε επίσης: Δυστύχημα με ελικόπτερο – Νεκρός επιβάτης που διαμελίστηκε από έλικα

Το θέαμα σόκαρε τους πάντες με τον πιλότο του ελικοπτέρου να ειδοποιεί από τον ασύρματο να μην προσγειωθεί το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του άτυχου παιδιού για να μην αντικρίσουν όσα είχαν συμβεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών tabloids, η πρόκειται για «πλούσια οικογένεια» και μέλη του βρετανικού jet set.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter