Τραγωδία στα Σπάτα: Τα «εμπόδια» στις έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο – Αναπάντητα βασικά ερωτήματα

Τραγωδία στα Σπάτα: Τα «εμπόδια» στις έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο – Αναπάντητα βασικά ερωτήματα

Σημαντικές απαντήσεις στο πώς και το γιατί συνέβη η τραγωδία στα Σπάτα με τον διαμελισμό του 22χονου Τζακ Φέντον στο ελικοδρόμιο συνεχίζουν ν’ αναζητούν οι αρχές χωρίς ωστόσο να μπορούν να βρουν μέχρι στιγμής την άκρη του νήματος καθώς υπάρχουν σημαντικά εμπόδια που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Το πρώτο είναι πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στο ελικοδρόμιο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι κάμερες χρησιμοποιούνται μόνο για την εποπτεία του χώρου, ώστε να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των VIP επιβατών.

Το δεύτερο εμπόδιο είναι πως οι φίλοι του 22χρονου που θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το περιστατικό και το τί ακριβώς συνέβη μόλις το ελικόπτερο έφτασε στο ελικοδρόμιο και ο 22χρονος αποβιβάστηκε παραμένουν άφαντοι.

Συγκεκριμένα, πέντε ημέρες μετά την τραγική του απώλεια, δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τους αναζητούν επίμονα για να καταθέσουν.

Όπως είπε, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι φίλοι 22χρονου δεν έχουν απαντήσει στα τηλεφωνήματα του.

«Επικοινώνησα δύο φορές, την Τρίτη και την Τετάρτη. Βγαίνει αυτόματος τηλεφωνητής. Είναι αγγλικά τα νούμερα και μου ζητάει να αφήσω το μήνυμά μου και το αφήνω. Λέω ποιoς είμαι και μάλιστα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και τους ζητώ να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «βλακείες» τις θεωρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως ο άτυχος 22χρονος πήγε να βγάλει selfie ή ξέχασε το κινητό του και πήγε να το πάρει.

«Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει. Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο», δηλώνει.

«Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (σ.σ.: για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία» συμπλήρωσε.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η μαρτυρία του πιλότου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο δυστύχημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter