Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος είχε την απογευματινή βάρδια την 28η Φεβρουαρίου και βρισκόταν στον ίδιο σταθμό με τον 59χρονο σταθμάρχη, μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα και κάλεσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του άλλους δύο μάρτυρες, συμβασιούχοι σταθμάρχες και οι ίδιοι, προκειμένου να στηρίξουν τα λεγόμενά του. Υπενθυμίζεται ότι ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα έπρεπε να κάτσει μαζί με τον 59χρονο σταθμάρχη Λάρισας μέχρι και τις 23:00 το βράδυ, όμως αποχώρησε από τη βάρδιά του. Στους ισχυρισμούς του υποστήριξε ότι είχε συγκεκριμένο ωράριο και επειδή ήταν συμβασιούχος δεν μπορούσε να κάνει υπερωρίες.

Παράλληλα υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ έφυγε καθώς έπρεπε να προλάβει το τρένο, για να πάει στο σπίτι του στον Βόλο, είπε επίσης ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ του πίνακα ελέγχου, αλλά και η μόνη βάρδια που εκτέλεσε μόνος του ήταν στον σταθμό του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από τις έρευνες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

Την τρίτη, θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10. Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν για να διορθωθούν.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter