Τραγωδία στα Τέμπη: Μητσοτάκης και κυβέρνηση κρύβονται πίσω από τον θρήνο μετά από 13 ώρες

Τραγωδία στα Τέμπη: Μητσοτάκης και κυβέρνηση κρύβονται πίσω από τον θρήνο μετά από 13 ώρες

Χρειάστηκαν να περάσουν 13 ώρες για να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να ψελλίσει μία δήλωση για την πολύνεκρη τραγωδία που συντελέστηκε στα Τέμπη, που ξενύχτησε όλη τη χώρα, και κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων. Πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών έδειξαν αντανακλαστικά με μεγαλύτερη χρονοκαθυστέρηση ακόμα και από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ακόμα και όταν εμφανίστηκαν το έκαναν για τις κάμερες και την επικοινωνία, και όχι για την ουσία.

Ακόμα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης σε συλλυπητήριες δηλώσεις προς τη χώρα μας, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός «μεταβαίνει στα Τέμπη» επί ώρες, όπως μας ενημέρωναν κάθε τρεις και λίγο τα κανάλια. Τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχαν σπεύσει να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες πολίτες από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, την ώρα που το προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη έμενε «παγωμένο» στις χθεσινές του αναρτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν 12 ώρες μετά στα Τέμπη ο εξαφανισμένος υπουργός Μεταφορών Καραμανλής – Γύρισε την πλάτη στην ερώτηση για τα έγγραφα (Video)

Εν τέλει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία δήλωση ως κοινός σχολιαστής, μιλώντας για μία ανείπωτη τραγωδία, για τους τραυματίες και τους νεκρούς. Χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης, όπως το ίδιο έκανε και λίγα λεπτά πριν ο υφιστάμενός του, υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, που μάλιστα αρνήθηκε να απαντήσει και στα ερωτήματα για τις καταγγελίες που υπήρχαν εδώ και καιρό για τα εγκληματικά κενά ασφαλείας.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε μιλώντας σε έναν προστατευμένο κλοιό από κάμερες, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς εξηγήσεις, χωρίς ανάληψη πρωτοβουλίας για την τραγωδία και την απόδοση ευθυνών.

Διαβάστε σχετικά: Ήξεραν από το 2022 ότι θα υπάρξει δυστύχημα – Έγγραφο ντοκουμέντο

«Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, ο εντοπισμός και η αναζήτηση των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική στήριξη των συγγενών των θυμάτων με ψυχολόγους που μεταβαίνουν στη Λάρισα» δήλωσε λίγη ώρα νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα αίτια του δυστυχήματος, έρευνα για τα οποία «έχει ήδη ξεκινήσει».

Εάν κανείς διάβαζε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του εκπροσώπου του και του υπουργού Υποδομών χωρίς να γνωρίζει ποιος τις έκανε, δύσκολα θα συμπεραινε πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν κρατικές και πολιτικές ευθύνες για το γεγονός.

Ανοιχτή πρόκληση

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού γίνεται ακόμα πιο προκλητική εάν λάβει κανείς υπόψιν του το σημερινό του πρόγραμμα που αναβλήθηκε. Το βράδυ της Τρίτης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε πως στις 12 της Τετάρτης, ο Κυρ. Μητσοτάκης «θα επισκεφθεί το Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος». Μάλιστα, ενημέρωσε τους κυβερνητικούς συντάκτες με ορθή επανάληψη, καθώς στην πρώτη ενημέρωση δεν είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Τι θα έκανε εκεί ο Κυρ. Μητσοτάκης; Ουδείς γνωρίζει, καθώς από την πρώτη στιγμή τον είχε «κρεμάστει στα μανταλάκια» ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν εδώ και καιρό – Δεν βλέπουμε τίποτα» (Video)

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;», έγραψε ο Κώστας Γενηδούνιας σε ανάρτησή του.

Την απάντηση αυτή πρέπει να δώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, που εάν ως εκ θαύματος δεν είχε γίνει το δυστύχημα, τώρα θα… έκοβε κορδέλες. Απάντηση πρέπει να δώσει και ο Κ. Καραμανλής, καθώς τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού δεν αρκούν. Και φυσικά, η εταιρεία, που πρέπει να δώσει λογαριασμό για πολλά. Αυτό μπορεί να το εγγυηθεί ο Μητσοτάκης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter