Τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν διεθνείς ηγέτες

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν διεθνείς ηγέτες

Τα συλλυπητήριά τους στην Ελλάδα και την βαθιά λύπη τους για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, όπου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 70 οι τραυματίες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης, εκφράζουν με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηγέτες ξένων χωρών, την ώρα που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών που παραμένουν αγνοούμενοι.

Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter.

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες» έγραψε στα ελληνικά ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Twitter, εκφράζοντας τα «θερμά συλλυπητήριά του» στον ελληνικό λαό.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη χθες στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας,  Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

«Λυπάμαι που μαθαίνω για τις απώλειες ζωών και τους πολλούς τραυματίες στο τραγικό δυστύχημα της τελευταίας νύχτας στην Ελλάδα! Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο βαριά ώρα για το έθνος τους και ενώνουμε μαζί τους τις προσευχές μας και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε μέσω Twitter και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. «Είμαι βαθιά θλιμμένος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα χθες το βράδυ. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους όλων των θυμάτων. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό συμβάν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», έγραψε.

Σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας» «Από την ιταλική κυβέρνηση, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Με τον Νικο Δένδια επικοινώνησαν ο βρετανός ομόλογος του, Τζέιμς Κλεβερλι, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα και η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική τραγωδία – Τέμπη: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα (Photos – Videos)

Τραγωδία Τέμπη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Παραιτήσεις κι όχι κροκοδείλια δάκρυα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ήξεραν από το 2022 ότι θα υπάρξει δυστύχημα – Έγγραφο ντοκουμέντο

Σχεδόν 12 ώρες μετά στα Τέμπη ο εξαφανισμένος υπουργός Μεταφορών Καραμανλής – Γύρισε την πλάτη στην ερώτηση για τα έγγραφα (Video)

Σιδηροδρομικά ατυχήματα: Οι τρεις εκτροχιασμοί τρένων μέσα σε δύο μήνες το 2022 και οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter