Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 43 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 43 νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δίχως τέλος συνεχίζεται η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ» ανέφερε συγκεκριμένα στο ΕΡΤNEWS, η κ. Λεοντάρη.

«Έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα με το ειδικό τμήμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ήρθε από την Αθήνα και το οποίο χειρίζεται το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές με τη διενέργεια των εξετάσεων», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «το πρωτόκολλο αυτό λέει το εξής: Ότι έρχεται το συγκεκριμένο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από κει και πέρα φωτογραφίζεται η κάθε σορός και το κάθε στοιχείο το οποίο μπορεί να έχει επάνω, ένα μενταγιόν, ένα ρολόι και μετά και μετά γίνεται η λήψη DNA από τη σορό και φυσικά από τους συγγενείς. Είναι πραγματικά χρονοβόρα διαδικασία».

Παράλληλα, η κ. Λεοντάρη δήλωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τα 53 δείγματα DNA ανθρώπων που δεν έχουν βρει τα συγγενικά τους πρόσωπα μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αναμένεται να να βγουν την Πέμπτη. Πρόκειται για 53 περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται οι άνθρωποι τους, τα παιδιά τους, οι γονείς τους, οι οποίοι ταξίδευαν με την συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσαν σε νεότερη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, όλο το βράδυ θα συνεχιστεί η τιτάνια επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες και ειδικά συνεργεία. Από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, ως αργά το απόγευμα επιχειρούσαν στον τόπο της τραγωδίας 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ, συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Διαβάστε επίσης:

Ήξεραν από το 2022 ότι θα υπάρξει δυστύχημα – Έγγραφο ντοκουμέντο

Ήξεραν από το 2022 ότι θα υπάρξει δυστύχημα – Έγγραφο ντοκουμέντο

Τραγωδία στα Τέμπη: Στο νοσοκομείο της Λάρισας ο Αλέξης Τσίπρας – Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για αιμοδοσία

Οι ηχηρές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους σιδηροδρόμους και η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τραγωδία Τέμπη: Βίντεο – ντοκουμέντο από στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter