Τραγωδία στα Χανιά: Πέθανε τετράχρονη – Ήταν χωρίς νερό και τροφή σε βάρκα με πρόσφυγες

Τραγωδία στα Χανιά: Πέθανε τετράχρονη – Ήταν χωρίς νερό και τροφή σε βάρκα με πρόσφυγες

Ακόμα μια τραγωδία με φόντο το προσφυγικό σημειώθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά στα Χανιά, με θύμα ένα τετράχρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του από ασιτία.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το zarpanews.gr, το παιδί επέβαινε σε βάρκα με πρόσφυγες που εξέπεμψε SOS νότια της Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες.

Το τετράχρονο κοριτσάκι διεκομίσθη με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Χανίων επειγόντως το μεσημέρι της Τρίτης.

Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν άμεση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί, μετά από μέρες ασιτίας και εξάντλησης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Την ίδια μέρα, αποβιβάστηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου, 61 πρόσφυγες οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, θαλασσοδέρνονταν ανοιχτά της Κρήτης με το πλοιάριό τους για αρκετές ημέρες.

Ένα βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν το σκάφος στο οποίο επέβαινε το τετράχρονο παιδί είναι το ίδιο με εκείνο που επέμεναν οι πρόσφυγες που βρίσκονται πια στο Ηράκλειο.

Το ένα σκάφος βρισκόταν βόρεια της Κρήτης, ενώ το άλλο νότια, ωστόσο ο αριθμός των επιβαινόντων είναι σχεδόν ο ίδιος.

Σημειώνεται πως τους 61 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στο Ηράκλειο, διέσωσε το πλοίο “BBC Pearl”, το οποίο ειδοποίησε επίσης το κέντρο επιχειρήσεων της Μάλτας και εκείνο με τη σειρά του ειδοποίησε το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων, σχετικά με την ανάγκη διάσωσης του 4χρονου κοριτσιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter