Τραγωδία στη Λιβύη: Εξετάζεται η περίπτωση επίθεσης αυτοκτονίας κατά της ελληνικής αποστολής (Video)

Τραγωδία στη Λιβύη: Εξετάζεται η περίπτωση επίθεσης αυτοκτονίας κατά της ελληνικής  αποστολής (Video)

Πολλά ερωτήματα προκαλούν τα στοιχεία που γίνονται γνωστά από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε πέντε στελέχη της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη όπου είχαν σπεύσει για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που επλήγη από τις πλημμύρες.

Τη Δευτέρα το πρωί έγινε γνωστό ότι οι λιβυκές αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από επίθεση αυτοκτονίας κατά της ελληνικής αποστολής. Τα στοιχεία που εξετάζονται είναι το γεγονός της ταχύτατης εκδήλωσης και επέκτασης της πυρκαγιάς στο λεωφορείο της ελληνικής αποστολής αμέσως μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό και τα εγκαύματα που φέρουν τόσο οι νεκροί όσο και οι τραυματίες που θεωρούνται σοβαροί εγκαυματίες.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ο εγκλωβισμός των μελών της ελληνικής αποστολής μέσα στο λεωφορείο από την άμεση επέκταση της φωτιάς (να σημειωθεί εδώ ότι η φωτιά σε ένα τροχαίο δυστύχημα στον πραγματικό κόσμο δεν επεκτείνεται όπως στον κινηματογράφο), ενώ αξιωματικοί που συμμετείχαν σε αυτή ήταν εκπαιδευμένοι κομάντος. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίες που έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς τους κάνουν λόγω για μεγάλη έκρηξη.

Ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται είναι η περίπτωση να μην ήταν μεν επίθεση αυτοκτονίας αλλά το μοιραίο φορτηγό που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής να μετέφερε πυρομαχικά στα πλαίσια του λιβυκού εμφύλιου πολέμου καθώς σε όλο το έδαφος της χώρας δρουν ανεξέλεγκτα άτακτες στρατιωτικές ομάδες.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί επίσης ότι ενώ η ελληνική αποστολή βρισκόταν σε έδαφος χώρας που είναι υπό καθεστώς εμφυλίου το ΓΕΕΘΑ δεν είχε ζητήσει στρατιωτική συνοδεία προστασίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής που έχασαν τη ζωή τους είναι δύο γυναίκες αξιωματικοί νοσηλεύτριες (μία πλωτάρχης και μια επισμηναγός) ένας υπαξιωματικός των ειδικών δυνάμεων και δύο έλληνες διερμηνείς. Οσο για τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής φέρουν όλα πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, η καθυστέρηση ωρών που παρατηρήθηκε στην ανακοίνωση του σοβαρού συμβάντος στη Λιβύη οφείλεται στη σύγχυση που ακολούθησε όταν έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν καθώς ο επικεφαλής της αποστολής, συνταγματάρχης καταδρομών, ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένος και δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του όταν τον καλούσαν από την Αθήνα.

Αλλά το ΓΕΕΘΑ οφείλει να απαντήσει γιατί έκρυβε τη σοβαρότητα του συμβάντος στη Λιβύη που ενώ ήξερε από το μεσημέρι της Κυριακής για νεκρούς από τα μέλη της ελληνικής αποστολής και είχε στείλει ήδη δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τις σορούς στην Αθήνα έκανε λόγο για τραυματίες έως αργά το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί της ελληνικής αποστολής – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (Video)

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί από το φονικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter