Τραγωδία στην Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – 1 νεκρός, πολλοί τραυματίες – Τρεις συλλήψεις

Τραγωδία στην Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – 1 νεκρός, πολλοί τραυματίες – Τρεις συλλήψεις
Κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική οδό στην είσοδο της πόλης της Πάτρας, στην περιοχή Μποζαϊτικα.Πληροφορίες αναφέρουν ένα νεκρό μέχρι τώρα και εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, γίνονται προσπάθειες από την πυροσβεστική για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό τους, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Πάτρα από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτίκων καθώς υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και ασαφής αριθμός τραυματιών – από 8 έως 12-  ενώ εκφράζονται φόβοι για εγκλωβισμένους.

Σε τρεις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του έργου και δύο χειριστές, με τον έναν εκ των οποίων να νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετόν.

Εμφανώς ταραγμένος ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της γέφυρας με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 αλλά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΒΑ καθώς επίσης 6 οχήματα με 12 Πυροσβέστες

Με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας μπαίνει και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για τη μεταφορά τραυματιών.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί 3 τραυματίες στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» που εφημερεύει.

Ήδη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου καθώς και του Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

 

Στο σημείο έχει κληθεί το ΕΚΑΒ.

Με πληροφορίες από thebest.gr, pelop.gr
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter