Τραγωδία στην Ταϊβάν: Εκτροχιασμός τρένου σε τούνελ με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Taiwan Train Accident

Σε τουλάχιστον 51 ανέρχονται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ταϊβάν, ενώ 146 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία μετέφερε σχεδόν 500 ανθρώπους, εκτροχιάστηκε στο εσωτερικό σήραγγας, αφού συγκρούσθηκε με φορτηγό που βρέθηκε επάνω στις γραμμές, έχοντας γλιστρήσει σε πρανές από εργοτάξιο.

Το δυστύχημα είναι η χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία που έχει σημειωθεί στη χώρα, εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

Εικόνες από τη σκηνή της καταστροφής δείχνουν βαγόνια στη σήραγγα να έχουν διαλυθεί από τη σύγκρουση, ενώ άλλα έχουν συνθλιβεί και εμπόδιζαν τους διασώστες να φθάσουν σε παγιδευμένους επιβάτες. Ωστόσο στα μέσα του απογεύματος (τοπική ώρα) δεν υπήρχαν πλέον παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

«Άνθρωποι έπεφταν κάτω και ο ένας πάνω στον άλλον», είπε στην τοπική τηλεόραση μια γυναίκα που επέζησε της σύγκρουσης. «Ήταν τρομακτικό. Ήταν εκεί ολόκληρες οικογένειες».

Η αμαξοστοιχία, η οποία ταξίδευε από την Ταϊπέι στην Τάιτουνγκ μεταφέροντας πολλούς τουρίστες και ανθρώπους που πήγαιναν στα σπίτια τους για ένα εορταστικό σαββατοκύριακο, εκτροχιάσθηκε βόρεια της Χουάλιεν στην ανατολική Ταϊβάν, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

 

Train crash in Taiwan leaves dozens dead | DW News

Το τρένο μετέφερε περίπου 350 ανθρώπους, ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική. Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν αναφέρουν πως πολλοί επιβάτες στέκονταν όρθιοι στα βαγόνια επειδή το τρένο ήταν υπερπλήρες και εκτινάχθηκαν όταν συνετρίβη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως, καθώς στο τραίνο επικρατούσε συνωστισμός και πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι, εκτινάχθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις κατά τη σύγκρουση του τρένου. Μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από επιζήσαντες να βγαίνουν από τη σήραγγα.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency μετέδωσε πως ένα φορτηγό που «δεν ήταν σταθμευμένο κανονικά» φαίνεται ότι γλίστρησε μέχρι τις σιδηροτροχιές. Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα που φαίνεται ότι δείχνει τα συντρίμμια του φορτηγού δίπλα στο εκτροχιασμένο τρένο.

«Το τρένο μας συνετρίβη σ’ ένα φορτηγό», λέει ένας άνδρας σε βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Ταϊβάν και δείχνει εικόνες από τα συντρίμμια. «Το φορτηγό έπεσε πάνω μας».

Το 2018, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 175 τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν.

Taiwan Train Accident

 

Ετικέτες