Τραγωδία στο Μάτι: Ποινική δίωξη σε πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στο Μάτι: Ποινική δίωξη σε πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ

Ακόμη ένα πρόσωπο ήρθε να προστεθεί στον κύκλο των κατηγορουμένων αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι της 23ης Ιουλίου του 2018. Πρόκειται για τον τότε διοικητή Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ Χαράλαμπο Συρογιάννη, ο οποίος αποστρατεύτηκε τον Ιανουάριο του 2020 και με διάταξη της, η Εισαγγελία Εφετών ζητεί τη δίωξή του, καθώς έκανε εν μέρει δεκτή την προφυγή που κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων.

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας Εφετών Ζωή Νικολάου στη διάταξη που εξέδωσε ζήτησε την άσκηση δίωξης σε βάρος του Χαράλαμπου Συρογιάννη, επισημαίνοντας πως η έκταση της ποινικής ευθύνης του εγκαλούμενου θα πρέπει «να διερευνηθεί στα πλαίσια της ήδη διενεργούμενης κύριας ανακρίσεως».

Η Εφετών κ. Ζωή Νικολάου έκανε δεκτή την προσφυγή συγγενών θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, η οποία είχε κατατεθεί μέσω του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου, κατά διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών. Με αυτήν είχε απορριφθεί έγκληση που είχε κατατεθεί κατά των Αριστείδη Ανδρικόπουλου αντιστράτηγου ε.α. πρώην υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και Χαράλαμπου Συρογιάννη, υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφεραν στην έγκλησή τους οι συγγενείς των θυμάτων, οι εγκαλούμενοι, δια της συμπεριφορά τους «συνέβαλλαν αιτιωδώς στο να χάσουν τη ζωή τους στις 23/7/2018 κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Μάτι Αττικής οι μητέρες τους». Με αφορμή δε τη μήνυση τους διενεργήθηκε προανακριτική έρευνα αλλά με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε κρίθηκε πως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις «ώστε να δικαιολογείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εγκαλουμένων».

Στη συνέχεια, οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς προσέφυγαν κατά της παραπάνω εισαγγελικής διάταξης στην εισαγγελία Εφετών, η οποία και έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή τους.

Με την ίδια διάταξη απορρίφθηκε το σκέλος εκείνο της προσφυγής που αφορούσε στον Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Η εισαγγελέας έκρινε ότι ως προς τον τελευταίο εγκαλούμενο η προσφυγή πρέπει να απορριφθεί, διότι όπως διαπιστώθηκε ο κ. Ανδρικόπουλος την ημέρα της πυρκαγιάς αλλά και την επόμενη βρίσκονταν σε νόμιμη άδεια, την οποία είχε αιτηθεί από τις 20 Ιουλίου του 2018.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter