Τραγωδία Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε το αντίτιμο του μοιραίου εισιτηρίου – «Αυτό είναι ψυχολογικός βιασμός» (Video)

Τραγωδία Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε το αντίτιμο του μοιραίου εισιτηρίου – «Αυτό είναι ψυχολογικός βιασμός» (Video)

Έναν μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, η Hellenic Train επέστρεψε το ποσό του εισιτηρίου σε επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις, κυρίως στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως αυτό είναι ένας «ψυχολογικός βιασμός»: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Τι, έκανε ο αδερφός μου αίτηση για να πάρει πίσω αυτά τα λεφτά; Αυτό γίνεται για ακύρωση ή για καθυστέρηση. Για καθυστέρηση Intercity πάνω των 60 λεπτών γίνεται επιστροφή του 100% της αξίας. Συγγνώμη αλλά είναι η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα, είναι για πάντα. Έχουν φύγει όλοι οι άνθρωποι μας. Και αυτό το έχουν λάβει με θύματα, με τραυματίες και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι. Ενδεχομένως μπορεί τα άτομα που τα πήραν με λεωφορείο και έφτασαν στον ΟΣΕ μπορεί να θεωρούν ότι το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε σωστά.  Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι το οποίο είναι δύσκολο».

Και πρόσθεσε: «Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός. Σε βάζουν κάτι που δεν θες να το αποδεχτείς. Είναι πράγματα που δεν ξέρω ποιος τα σκέφτεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter