Τραγωδία Τέμπη: Πολιτική η τοποθέτηση του σταθμάρχη με μόλις ένα μήνα εμπειρίας

Τραγωδία Τέμπη: Πολιτική η τοποθέτηση του σταθμάρχη με μόλις ένα μήνα εμπειρίας

Την ώρα που η ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη επιχειρείται να πέσει ολοκληρωτικά πάνω στον σταθμάρχη, με πρώιμο… πόρισμα μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού, προκειμένου να ξεφύγει η κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την έλλειψή συστημάτων ασφαλείας, φαίνεται ότι ακόμα και το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη αποτελεί πολιτική επιλογή.

Δείτε επίσης: «Τραγικό ανθρώπινο λάθος» το πόρισμα του Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεση του το documentonews.gr ο «μοιραίος» σταθμάρχης της Λάρισας είχε πάρει μετάταξη για τον ΟΣΕ στις 30/6/22, από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, όπου εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος.

Αυτό σημαίνει ότι από την τελευταία ημέρα του Ιουνίου του 2022 (30-6-22) μέχρι την ημέρα που έγινε το τραγικό δυστύχημα, στις 28-2-2023, ο σταθμάρχης είχε στην διάθεση του 6 μήνες για να εκπαιδευτεί και ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα όπως εξηγούν οι σταθμάρχες για να κάτσει στο πλάι ενός έμπειρου σταθμάρχη ώστε να αποκτήσει… εμπειρία.

Να σημειωθεί ότι τόσο το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης όσο και της πρακτικής, σύμφωνα με όσα πάντα με όσα καταγγέλλουν παλιοί και έμπειροι σταθμάρχες, είναι πάρα πολύ μικρό ειδικά για να τοποθετηθεί κάποιος στον σταθμό της Λάρισας που αποτελεί σταθμό -κόμβο, καθώς από εκεί περνάνε καθημερινά έως 80 αμαξοστοιχίες μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες.

Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα προκύπτει είναι ποιος αποφάσισε να βάλει έναν άπειρο σταθμάρχη να έχει τον έλεγχο αυτού του κομβικού σταθμού.

Είναι αλήθεια η φήμη που κυκλοφορεί ότι πρόκειται για «βύσμα» υψηλά ιστάμενου πολιτικού προσώπου;

Παρόμοιες μετατάξεις άλλωστε έγιναν το τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε αρκετά ακόμα πρόσωπα, φίλους και γνωστούς στελεχών της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης εργαζόταν και στο παρελθόν στον ΟΣΕ, και συγκεκριμένα έως τον Απρίλιο του 2011 ως αχθοφόρος, όποτε και πήρε μετάταξη για να πάει στην Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, απ’ όπου μετατάχθηκε εκ νέου στις 30/6/22 για να γίνει ο «μοιραίος» για δεκάδες ζωές νέων ανθρώπων σταθμάρχης του κόμβου της Λάρισας.

Αυτός θα πληρώσει για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, οι εγκληματικά ανεύθυνοι του κρατικού μηχανισμού, και κυρίως ο υψηλά ιστάμενος που «έσπρωξε» για την μετάταξη και την τοποθέτηση του εκεί, θα εντοπισθούν για να κληθούν κι αυτοί ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter