Τραγωδία Τέμπη: Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και οι δικηγόροι της Αθήνας

Τραγωδία Τέμπη: Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης και οι δικηγόροι της Αθήνας

Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης για την τραγωδία στα Τέμπη και την άποψη από τις δικαστικές αίθουσες αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Tο ΔΣ του ΔΣΑ αφού έλαβε υπόψιν του την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση του σώματος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε δια περιφοράς τα εξής:

1. Τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023.

2. Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

3. Την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.

4. Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας μελών του την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 σε Δικαστήριο της Αθήνας (το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο 14 Μαρτίου)

Tο δικηγορικό σώμα (με τις αποφάσεις της Ολομέλειας από 5.3.2023 και της Συντονιστικής Επιτροπής από 13.3.2023) έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους.

Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία.

Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter