Τραγωδία Τέμπη: Θρήνος καθ’ υπαγόρευση από τον παραιτηθέντα υπουργό Καραμανλή

Τραγωδία Τέμπη: Θρήνος καθ’ υπαγόρευση από τον παραιτηθέντα υπουργό Καραμανλή
Φωτογραφία: yme.gr

Μέχρι και τον θρήνο υπαγόρευσαν στον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, οι σύμβουλοί του. Όπως φαίνεται, στο κείμενο της ομιλίας του την Πέμπτη, κατά την παράδοση του υπουργείου στον Γιώργο Γεραπετρίτη, οι σύμβουλοί του είχαν φροντίσει να του υπαγορεύουν ακόμη και το πώς δεν θα απαντήσει σε ενδεχόμενη ερώτηση δημοσιογράφου, στον απόηχο της ασύλληπτης τραγωδίας στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Προπαγάνδα και πετσωμένη δημοσιογραφία πάνω από τα πτώματα

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το κείμενο της ομιλίας του, οι σύμβουλοι του παραιτηθέντος υπουργού Κώστα Καραμανλή, έχουν φροντίσει να σημειώσουν ότι σε περίπτωση που θα του γίνει κάποια ερώτηση εκείνος πρέπει να απαντήσει: «σας παρακαλώ πολύ, θα μου επιτρέψετε να μην πούμε τίποτα άλλο σήμερα».

Φαίνεται ωστόσο πως ακόμη και οι συνεργάτες του κυρίου Καραμανλή, δεν τον εμπιστεύονται ιδιαίτερα. Έτσι, στο ίδιο κείμενο υπάρχει και δεύτερη επισήμανση, για την απευκταία περίπτωση που κάποιος δημοσιογράφος μπορεί να επιμείνει. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, τότε ο απερχόμενος υπουργός θα έπρεπε να απαντήσει: «σας παρακάλεσα να μείνουμε σε αυτά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Ας σεβαστούμε τη μνήμη τόσων ανθρώπων που χάθηκαν».

Θρήνος καθ’ υπαγόρευση κυριολεκτικά. Να λένε τα κυβερνητικά στελέχη όσα επιθυμούν, αλλά αν τυχόν τους τεθεί κάποια ερώτηση για τις ευθύνες τους να σωπαίνουν στο όνομα των δεκάδων νεκρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter