Τραγωδία Ethiopian Airlines: «Break, Break» έλεγε ο πιλότος ζητώντας απεγνωσμένα αναγκαστική προσγείωση

Τραγωδία Ethiopian Airlines: «Break, Break» έλεγε ο πιλότος ζητώντας απεγνωσμένα αναγκαστική προσγείωση

Μόλις στο πρώτο λεπτό μετά την απογείωση ο πιλότος της Ehtiopian Airlines, Yared Getachew με φανερά τρομαγμένη φωνή ανέφερε ένα πρόβλημα στον «έλεγχο πτήσης» του αεροσκάφους.

Στο σημείο αυτό οι ελεγκτές παρατήρησαν πως το αεροσκάφος Boeing 737 MAX έχανε και λάμβανε ύψος συνεχώς, πράγμα που φανέρωνε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τρία λεπτά μετά, ο Yared Getachew έστειλε ένα ακόμα μήνυμα που ζητούσε άδεια από τον πύργου ελέγχου να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στους The New York Times.

«Break, Break, αίτημα επιστροφής στο αεροδρόμιο», ανέφερε ο κυβερνήτης στους υπεύθυνους εναέριας κυκλοφορίας με το άγχος του να έχει αυξηθεί. «Ζητώ άδεια προσγείωσης» πρόσθεσε.

Σε αυτό το σημείο οι ελεγκτές συνειδητοποίησαν ότι το αεροσκάφος ταξίδευε με ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα.

Πέντε λεπτά μετά την απογείωση, οι ελεγκτές έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος, αναφέρουν οι Times.

Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στην Αντίς Αμπέμπα μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωση, παρασύροντας στο θάνατο 157 επιβάτες.

Οι ερευνητές εξετάζουν λεπτομερώς τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους προκειμένου να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν και να καταλήξουν ποια ήταν η αιτία της πτώσης. Οι καταγραφείς της πτήσης έφθασαν την περασμένη Πέμπτη στη Γαλλία για να αναλυθούν.

Την ίδια ώρα όλα τα Boeing MAX 8 και 9 έχουν καθηλωθεί μετά από εντολή της ίδιας της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Αυτός ήταν ο πιλότος του μοιραίου Boeing 737 Max 8 (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter