Τραγωδία στη Βάρκιζα: «Το τάιζα, το έδενα στο καρεκλάκι και έβγαινα για καφέ», λέει η μάνα του μωρού

Τραγωδία στη Βάρκιζα: «Το τάιζα, το έδενα στο καρεκλάκι και έβγαινα για καφέ», λέει η μάνα του μωρού

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στην επιφάνεια από την κατάθεση της 30χρονης μητέρας η οποία είχε αφήσει επί ώρες μόνο του το 13 μηνών μωρό της στο σπίτι με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό.

Τα όσα είπε στην κατάθεσή της η γυναίκα, σοκάρουν, αφού συνήθιζε να αφήνει μόνο της το μωρό και να φεύγει. 

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι για να είναι ασφαλές και πήγαινα για καφέ με τους φίλους μου. Το μεσημέρι γύριζα σπίτι, το τάιζα, το έδενα και ξαναέφευγα», φέρεται να είπε η 30χρονη ενώπιον του εισαγγελέα. 

Πρόσθεσε δε ότι όταν γύρισε είδε καπνούς, προσπάθησε να πάρει το παιδί αλλά δεν τα κατάφερε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η πρώτη εκτίμηση από την Πυροσβεστική είναι πως η φωτιά στο διαμέρισμα ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα. Το 13 μηνών κοριτσάκι ήταν για έξι ώρες μόνο του στο σπίτι. Η μητέρα του, τη στιγμή που το σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες και το παιδί της κάηκε ζωντανό, ήταν εκτός και συζητούσε με έναν φίλο της.

Η 30χρονη μητέρα φέρεται να άφησε κοντά στο κρεβατάκι του παιδιού ένα θερμαντικό σώμα για να είναι ζεστό το δωμάτιο και στην συνέχεια κατέβηκε προκειμένου να δει τον φίλο της που την περίμενε έξω από την πολυκατοικία.

Το ζευγάρι πήγε λίγο πιο κάτω, προκειμένου να συζητήσουν ωστόσο, το κακό δεν άργησε να γίνει. Η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμα και όταν αντιλήφθηκε η 30χρονη τι είχε συμβεί ήταν ήδη αργά αφού οι πυκνοί καπνοί είχαν «πνίξει» το διαμέρισμα.

Η 30χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται, ενώ ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter