Τραγωδία στην Κάρπαθο: Σήμερα η ανάσυρση της σορού του δεύτερου δύτη – Τα μοιραία λάθη

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Σήμερα η ανάσυρση της σορού του δεύτερου δύτη – Τα μοιραία λάθη

Σήμερα αναμένεται να ανασυρθεί η σορός και του δεύτερου δύτη από την σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου.

Χθες, Κυριακή οι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να ανασύρουν μόνο τη μία σορό καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούσαν τη συνέχιση της επιχείρησης.

Τα άψυχα σώματα των δύο δυτών, του Ιρανού και του Τσέχου εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Μοιραία λάθη απειρίας στοίχισαν τη ζωή, όπως όλα δείχνουν, στους δύο άνδρες στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν οι δύτες δεν είχαν νήμα, δηλαδή τον οδηγό επιστροφής τους στην επιφάνεια της θάλασσας, διέθεταν μόνο μία μπουκάλα οξυγόνου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν είχαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι πήγαν σε ένα άγνωστο σπήλαιο, αλλά και εξαιτίας των ρευμάτων και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν στην τραγωδία.

Όπως αποκαλύπτεται, ο μοναδικός επιζήσας είχε και αυτός είχε μπει αρχικά στη σπηλιά με τον Ιρανό να περιμένει στην είσοδό της όμως στην συνέχεια άλλαξαν θέσεις.

Ο τρίτος δύτης δήλωσε πως «βγήκα από το σπήλαιο επειδή ακούμπησα σε ένα σπασμένο αλιευτικό εργαλείο στην είσοδο της σπηλιάς. Έτσι βρήκα τον προσανατολισμό μου και ανέβηκα στην επιφάνεια. Η ορατότητα κάτω ήταν μηδενική».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter