Τραγωδία στο Έσεξ: Τα αναπάντητα ερωτήματα και το πρόσωπο – κλειδί

Τραγωδία στο Έσεξ: Τα αναπάντητα ερωτήματα και το πρόσωπο – κλειδί

Να λύσουν το μυστήριο με τους 39 νεκρούς Κινέζους  (οκτώ γυναικών και 31 άνδρες) που εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε φορτηγό – ψυγείο προσπαθούν οι αρχές στο Έσεξ. 

Πρόσωπο  – κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού, που δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν γνώριζε για το τι μετέφερε. 

H αστυνομία θα έχει ακόμη στη διάθεσή της 24 ώρες να ανακρίνει τον 25χρονο οδηγό. Σύμφωνα πάντως, με την Evening Standard ο Μο Ρόμπινσον φαίνεται πως στη θέα των 39 πτωμάτων λιποθύμησε.

Την ίδια ώρα φίλος του 25χρονου, μιλώντας στην DailyMail αναφέρει πως «ο Μο είναι από καλή οικογένεια. Σας το λέω δεν θα ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν εκεί. Προφανώς πάρκαρε στο βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ και πήγε να πάρει χαρτιά από το εσωτερικό της πόρτας. Όταν άνοιξε το κοντέινερ και είδε τους νεκρούς, θα τρομοκρατήθηκε, κάλεσε την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. Άκουσα ότι η θερμοκρασία στο κοντέινερ ήταν στους -25 βαθμούς και τα πτώματα είχαν παγώσει και οι άνθρωποι ήταν νεκροί για αρκετές ώρες», λέει.

Αναπάντητο ερώτημα επίσης παραμένει πότε και σε ποια ακριβώς χώρα βρήκαν τραγικό θάνατο τα θύματα, όπως και ποια ήταν η ακριβής διαδρομή του φορτηγού. Το τρέιλερ έφτασε στο Τάροκ από το Βέλγιο. Σύμφωνα με τις αρχές εισήλθε στην Αγγλία μέσω Ουαλίας, ενώ ταξίδεψε από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι αρχές πάντως πραγματοποίησαν έφοδος σε τρία σπίτια της Βόρειας Ιρλανδίας, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον ύποπτο. Παράλληλα, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος εξετάζει αν υπήρξε εμπλοκή ομάδων οργανωμένου εγκλήματος.

Αντίστοιχο περιστατικό

Ωστόσο, η φρίκη αυτή στο Έσεξ δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί το 2000, όταν σε ένα κοντέινερ στο Κεντ είχαν βρεθεί νεκροί 58 Κινέζοι.

Τότε το κοντέινερ είχε εντοπιστεί στις 18 Ιουνίου 2000 με δύο ανθρώπους να εντοπίζονται ζωντανοί. Στην τραγωδία του 2000 ως αιτία του θανάτου για τους Κινέζους είχε καθοριστεί η ασφυξία, ενώ για την περίπτωση του Έσεξ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πέθαναν από το δριμύ ψύχος δεδομένου ότι στο κοντέινερ-ψυγείο η θερμοκρασία μπορούσε να φτάσει και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Η Αστυνομία του Έσεξ πάντως δήλωσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα με δολοφονίες στην ιστορία της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter