Τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες – Δεκάδες νεκροί (Video – Photos)

Τραγωδία στο Καζακστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος με 100 επιβάτες – Δεκάδες νεκροί (Video – Photos)

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 60 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Αλμάτι και το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών του Καζακστάν. 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε κοντινά νοσοκομεία ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά που φέρουν «πολλαπλούς τραυματισμούς». .

Στον λογαριασμό του αερολιμένα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook αναρτήθηκε ένας προκαταρκτικός κατάλογος των 60 επιβατών που επέζησαν και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Το επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 95 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος εκτελούσε την πτήση από την Αλμάτι στη Νουρ-Σουλτάν, πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας, όταν συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή λίγη ώρα μετά την απογείωσή του πέφτοντας πάνω ένα τοιχίο από μπετόν και κατόπιν διαπέρασε διώροφο κτίριο στην Καζάλ-του, κοινότητα που βρίσκεται βορειοανατολικά του αερολιμένα της πρώην πρωτεύουσας και καρδιάς της οικονομίας του Καζακστάν.

Το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος αμέσως μετά την απογείωση του, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης Υποδομών το οποίο έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι πτήσεις με αεροσκάφη Fokker-100 μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στο σημείο επιχειρούν ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του Καζακστάν εικονίζουν το αεροσκάφος κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια. Το μπροστινό του τμήμα, με το ρύγχος και περίπου δέκα παράθυρα να είναι ορατά, είναι σφηνωμένο σε ένα σπίτι κατεστραμμένο κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Σε όλη την περιοχή είναι σκορπισμένα συντρίμμια.

Κανένα από τα δύο τμήματα του αεροσκάφους που εικονίζονται σε αυτά τα στιγμιότυπα δεν μοιάζει να έχει πάρει φωτιά, κάτι μάλλον σωτήριο για τους ανθρώπους που διασώθηκαν με δεδομένο πως οι δεξαμενές του Φόκερ ήταν γεμάτες με καύσιμα για την πτήση.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter