Τραγωδία στο Μενίδι: Από σφαίρα έπεσε νεκρός ο 11χρονος στη σχολική γιορτή – Τι λέει το νοσοκομείο

Τραγωδία στο Μενίδι: Από σφαίρα έπεσε νεκρός ο 11χρονος στη σχολική γιορτή – Τι λέει το νοσοκομείο

Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου 11χρονου μαθητή που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή μετατρέπουν την υπόθεση σε δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews, το άτυχο παιδί ήταν στη σειρά με τους συμμαθητές της τάξης τους στο προαύλιο του σχολείου και ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή με τα άλλα παιδιά για να κάνουν την παρουσιάσή τους στη γιορτή.

Ξαφνικά ο μικρός κατέρρευσε. Το κεφάλι του γέμισε αίματα. Όλοι νόμιζαν ότι χτύπησε κατά την πτώση του.

Τραγική ειρωνεία είναι πώς το περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια της μητέρας του που είναι δασκάλα στο ίδιο σχολείο. Μόλις το παιδί κατέρρευσε, η μητέρα έτρεξε και άρχισε να προσπαθεί να το συνεφέρει. Παρών και ο δήμαρχος της περιοχής. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διασωληνώθηκε αλλά τελικά κατέληξε.

Κανείς δεν άκουσε κρότο, ή άλλο θόρυβο που να τους προϊδεάσει, λένε αυτόπτες μάρτυρες με τους οποίους μίλησε το Docomentonews.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν στο νοσοκομείο διαπίστωσαν ότι το παιδί πυροβολήθηκε, γεγονός που έχει κι αυτό τη σημασία του. Πάντως είναι μια πτυχή της τραγωδίας που χρήζει διερεύνησης!

Τι λέει το Παίδων

Το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν σύμφωνα με το οποίο: “Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»”.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε λίγο αργότερα ανακοίνωση όπου διευκρίνισε τα ακριβή αίτια και τις ενέργειες του ιατρικού προσωπικού από τη στιγμή που έφτασε το άτυχο παιδί στο νοσοκομείο. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Σήμερα, έγινε η νεκροτομή κατά την οποία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση. 

Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Οι αρχές κάνουν εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί από που προήλθε η μοιραία σφαίρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter