Τραγωδία στο Μεξικό: 24 νεκροί από εκρήξεις σε αποθήκες πυροτεχνημάτων (Photos-Video)

Τραγωδία στο Μεξικό: 24 νεκροί από εκρήξεις σε αποθήκες πυροτεχνημάτων (Photos-Video)

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 49 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πυροσβέστες και αστυνομικοί, στις αλλεπάλληλες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε αποθήκες πυροτεχνημάτων στο Τούλτεπεκ, μια πόλη στο βόρειο Μεξικό.

Σχεδόν τα μισά θύματα ήταν άνθρωποι που είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν άλλους.

«Καταμετρούμε 24 νεκρούς, 17 επιτόπου και 7 σε νοσοκομεία», ανάμεσά τους έναν ανήλικο, ανέφερε η εισαγγελία της Πολιτείας του Μεξικού. Κατά την ίδια πηγή, 49 τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονται τέσσερις πυροσβέστες, ισάριθμοι δημοτικοί αστυνομικοί και ένας πολιτειακός αστυνομικός, ανέφερε η υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας, η Μαριμπέλ Σερβάντες.




Η Τούλτεπεκ, μια πόλη φημισμένη για τα πυροτεχνήματα που κατασκευάζονται εκεί, η οποία καυχιέται πως έχει τη μεγαλύτερη αγορά πυροτεχνημάτων στη χώρα, βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας παρόμοιων δυστυχημάτων, το φονικότερο εκ των οποίων είχε σημειωθεί το 2016, με 42 νεκρούς.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε περί τις 09:30. Τη στιγμή που αστυνομικοί και πυροσβέστες έφθαναν στο σημείο και άρχισαν να βοηθούν θύματα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε άλλες αποθήκες προκαλώντας νέες εκρήξεις.

Πολλές ώρες μετά την τραγωδία, εκατοντάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν ανεπτυγμένοι στη συνοικία Σαουέντο, στα προάστια της πόλης, γύρω από κτίρια που ακόμα κάπνιζαν. Αναδιδόταν μια δυνατή μυρωδιά μπαρουτιού. Στο εξωτερικό της τεράστιας περιμέτρου ασφαλείας υπήρχαν συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τις εκρήξεις.

Τα δυστυχήματα στις βιοτεχνίες πυροτεχνημάτων είναι συχνά στο Μεξικό, ιδίως στο Τούλτεπεκ. Πριν από έναν μήνα, την 6η Ιουνίου, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια έκρηξη στην πόλη.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω Twitter.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Μεξικού Αλεχάντρο Οσούνα γνωστοποίησε ότι θα γίνουν «εξαντλητικοί έλεγχοι» σε όλα τα εργαστήρια όπου φτιάχνονται πυροτεχνήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter