Εν αναμονή της νέας γραμμής

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Κανονικά τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη - Αποκαταστάθηκε η ζημιά στη Τιθορέα

Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς που είχε προκληθεί στη μονή σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της Τιθορέας από εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Τις τελευταίες μέρες στο τμήμα Τιθορέα - Λειανοκλάδι απαιτούταν μετεπιβίβαση σε λεωφορεία του ΟΣΕ.

Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 600 με ώρα αναχώρησης στις 23:55 από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη και η αμαξοστοιχία 601 με ώρα αναχώρησης στις 23:00 από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα πραγματοποίησαν τα δρομολόγια τους κανονικά και χωρίς μετεπιβίβαση.

Σημειώνεται ότι εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι, που θα αντικαταστήσει την παλιά ορεινή διαδρομή. Η νέα γραμμή περιλαμβάνει τη σήραγγα του Καλίδρομου που, με μήκος 9χλμ, αποτελεί την μεγαλύτερη σήραγγα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1998, ωστόσο λόγω αστοχιών της προμελέτης η διάνοιξη ολοκληρώθηκε μόλις το 2015, ενώ το κόστος της εκτοξεύτηκε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.